Web Toolbar by Wibiya
28/04/2014 – 16:39 | Kommentit poissa käytöstä

adasdsdasdasda asdasdasd asdasdsa dasd asdsd asd

Lue koko artikkeli »
Uutisia

Vuokramökit

Vinkkejä

Videot

Urheilu

Etusivu » Uutisia

Guinnessin maailmanennätys Nauvoon: 652 hengen pöytä

Julkaisija on 22/09/2011 – 18:34Ei kommentoitu

Länsi-Turunmaan nauvolaiset ovat tehneet maailman pisimmän pöydän. 163,5-metrinen rakennelma on niin pitkä, että se päässee Guinnessin ennätystenkirjaan. Yhtenäinen pöytä esiteltiin yleisölle Nauvon Septemberfestivalissa.

Pöydän laadun ja mitan tarkisti virallinen Guinness-tuomari Kaoru Ikishawa. Septemberfestivalin tuottaja Veijo Mäki kertoi YLE Turulle, että tuomari oli syömässä saaristolaisherkkuja pöydässä ja oli tyytyväinen pöydän laatuun.

- Virallinen ennätys on Taiwanissa vuodelta 2004. Ennätys on 99 metriä. Heinäkuussa singaporelaiset ovat petranneet ennätystä, mutta sitä ei ole vielä hyväksytty. Me pistettiin vieläkin paremmaksi, sanoo Mäki.

————
Vinkki! Mökkilomalle? Täältä vuokramökkejä…..
————

Hauska yksityiskohta oli, että tuomari Ikishawalle olisi riittänyt mittanauha pöydän pituuden selvittämiseen, mutta nauvolaiset halusivat selvittää tuloksen laserin avulla.

- Laitoimme pöytään sellaisen tabletin (pöytäliinan), joka oli koko pöydän mittainen. Tablettiin oli painettu mittanauha, josta saattoi seurata pöydän pituutta, Mäki virnuilee.

Yli 600 ruokailijaa pöydän äärellä
Pöytää on ollut rakentamassa yli 200 nauvolaista ja lähiseudun asukasta. Rakennelma pystytettiin vierasvenesataman rantaan, ja koko rantakaistale käytettiin viimeistä senttiä myöden.

Veijo Mäki on laskenut, että suoran pöydän ääreen mahtuu yhteensä 652 ruokailijaa. Sattumaa ei ole se, että Nauvossa vierailee satoja ulkomaisia matkailualan ammattilaisia.

- Olemme rakentaneet pöydän päälle 180 metriä pitkän teltan, ja siellä sisällä se pöytä on, Veijo Mäki kertoo.

YLE Turku

Kommentoi!

Kommentoi tähän alle tai kommentoi omalla blogisivustollasi. Voit myös tilata nämä kommentit RSS:n kautta.

Ole ystävällinen, pysy aiheessa. Ei spammia.

Voit käyttää seuraavia tageja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tämä blogi tukee Gravatareja. Jos haluat oman gravatarin, rekisteröidy tästä Gravatar.