Kajaani

Varaa nyt parhaat ensilumen matkat Levin hangille. Hieman yli tunnin lennon päässä sinua odottaa upeat ladut. Esim. 9.-12.12.2011 Kuusamo 3 vrk alk. 301€/hlö. Hinta sisältää Helsinki-Kuusamo-Helsinki lennot ja majoituksen. Nyt myös suorat lennot Kuusamoon Tampereelta!

Osta matka Online TravelShopista! Maksa suoraan varauksen yhteydessä netissä nettipankissa tai luottokortilla. Saat varausvahvistuksen ja sähköiset liput sähköpostiisi.


Hae vuokramökki »
Ruka-Kuusamo
| Levi | Ylläs | Luosto | Pyhä | Saariselkä | Vuokatti | kaikki kohteet

Kajaani-kuuluisaa historiaa. Jo vuonna 1651 Kreivi Pietari Brahe näki hyväksi perustaa Kajaanin kaupungin Kajaanijoen varteen. Merkkinä tästä upeasta alusta ovat vieläkin osittain pystyssä olevat Kajaanin linnan rauniot aivan keskustan tuntumassa.

Kajaanin yli 400-vuotiseen historiaan ovat jättäneet pysyvän merkkinsä myös monet aikansa kuuluisuudet, kuten Elias Lönnrot, Kajaanin piirilääkäri ja alkuperäinen Paltaniemen Kajaanilainen, vieläkin usein siteerattu kansallisrunoilijamme Eino Leino on niinikään Kajaanin poikia. Myöskin presidentti Urho Kekkonen kävi suurimman osan oppikoulusta Kajaanissa ja pääsi ylioppilaaksi myös Kajaanissa.

Kajaani yllättää. Kaupungista ja lähietäisyydeltä löytyy niin urheiluharrastusmahdollisuuksia kuin kokemuksia kulttuuriharratajille. Jo kaupunki itse on nähtävyys, jossa kaunis puukirkon torni toivottaa vieraat tervetulleeksi jo kaukaa ja vilkkaan keskustan torin ympärillä on niin vanhaa kuin uutta rakennusta, ostosmahdollisuuksia, kaunis Kajaanijoki ja rantapuisto, sekä tietysti Kajaanin linnanrauniot aivan lyhyen kävelymatkan päässä.

Urheilun harrastajille Kajaani ja lähiympäristö tarjoaa hyvät luonnon- ja halliolosuhteet ympärivuotisesti lähes lajiin kuin lajiin. Vimpelinlaakson urheilu- ja ulkoilukeskuksesta löytyvät tasokkaat urheilukenttä ja maastoreitit. Lisäksi muutaman kilometrin päässä keskustasta on Kajaanin 9 reikäinen golf-kenttä. Kalastamaan ei tarvitse lähteä kaupunkia kauemmas, koska Kajaaninjoki on tunnettu arvokaloistaan.

Tanssin ystäville ympärivuotisesti klubeja ja tanssiravintoloita, kesäisin hurmaavat vanhan ajan tanssilavat huippuartisteineen kestitsevät alan harrastajia niin Kajaanin Jormuassa, kuin naapurikunnan Sotkamon Naapurivaaralla.

Paltaniemi kuuluisine rakennuksineen – Paltaniemen kuvakirkko, Eino Leino -talo, Keisarintalli ja useine muistomerkkeineen tarjoaa nähtävää useaksi kerraksi niin vierailijoille kuin kaupungin asukkaillekin. Paltaniemi sijaitsee keskustasta pohjoiseen vain parin kilometrin päässä Paltaniemen lentokentältä upeasti avautuvan Oulujärven rannalla luonnokauniina säilyneenä kylänä, jossa asutus kukoistaa yhä vieläkin.

Varaa matkat Online TravelShopista (Paketit)

Vastaa