Kuhmo

Luontoa ja kulttuuria. Luonnon vetovoima ja kulttuurin rikkaus ovat pysyviä arvoja. Niille rakentuu myös Kuhmon matkailun keskeinen tarjonta. Kuhmon luonto on erämaista taigaa, jonka maisemat ja upea eläimistö kuuluvat olennaisesti kaupunkikuvaan. Yhä vapaina virtaavista vesiväylistä nauttivat mm. virkistyskalastajat ja retkimelojat. Koskimelojille mieluisin on kevättulvien aika, jolloin veden vauhti on kiivaimmillaan.

Talvisessa taigassa hiihtelevä tavoittaa luonnonrauhan. Vauhdikkaasti maisema vaihtuu koiravaljakon kyydissä tai moottorikelkan sarvissa. Kuhmon luonto tarjoaakin virkistäviä, jopa unohtumattomia elämyksiä ympäri vuoden. Valtiomahtien ajoittaiset erimielisyydet eivät Kuhmossa ole siirtäneet Euroopan vanhinta rajaa. Talvisodan tragediasta kertovat elävästi Kuhmon talvisotamuseo ja osin entistetyt kenttälinnoitteet silloisilla taistelupaikoilla.

Levottomista ajanjaksoista huolimatta yhteys Suomen ja Vienan kansojen välillä on säilynyt. Tästä lienee tunnetuimpana esimerkkinä Elias Lönnrotin matkat Karjalan laulumailla. Tuliaisina tuodut Kalevalan tarveaineet hän sitten viimeisteli kansalliseepokseksi Kuhmossa, josta edelleen tehdään matkoja Vienan runokyliin.

Juminkeko Kalevalan tietokeskuksena ja vienalaisen kulttuurin vaalijana jatkaa karelianistien viitoittamalla polulla. Kalevalan henki ja mystiikka ovat täällä jopa käsin kosketeltavia. Ei siis ihme, että joulun puitteet ja -tunnelma ovat suomalaisempia Kuhmossa kuin konsanaan muualla.

Kuhmon luonnolla ja kulttuuriperinnöllä on ollut osansa myös kansainvälisen Kuhmon Kamarimusiikki -festivaalin sekä kansanmusiikkijuhla Sommelon juurtumisessa kauas kulttuurimetropoleista. Kuhmo-talo tarjoaa tapahtumille hienot tilat.
Kuhmolaisten huomaan

Uskomme voivamme tarjota matkailijoille aitoja ja virkistäviä kokemuksia. Kuhmossa on helppo karistaa arjen huolet harteilta ja kiire kantapäiltä.

Tervetuloa Kuhmoon – luonnon ja kulttuurin kaupunkiin!

Varaa matkat Suomen Lomapalvelun Online TravelShopista (Paketit)

Maksa suoraan varauksen yhteydessä netissä nettipankissa tai luottokortilla. Saat varausvahvistuksen ja sähköiset liput ja voucherit sähköposti.

Vastaa