Web Toolbar by Wibiya
Etusivu » Loma-asunnot

Loma-asunnot

>>Siirry varaamaan mökkisi

Loma-asunnon vuokraajan muistilista

Loma-asunnon valinnassa kannattaa kiinnittää huomio ainakin seuraaviin seikkoihin:
- Loma-asunnon sijainti ja minkälaisten liikenneyhteyksien päässä se sijaitsee?
- Mitä palveluita läheisyydessä on?
- Mökin koko, ikä ja rakennusmateriaali?
- Kuinka monta henkilöä voi kerrallaan majoittua?
- Onko sähkö- vai puulämmitteinen?
- Minkälainen on alueen maasto? Onko siellä mahdollisesti lapsille vaarallisia paikkoja?
- Onko lemmikkieläimien mukaanottaminen sallittua?

Loma-asunnon varustus
Sisä- ja ulkotilojen varustetaso kannattaa selvittää tarkasti, jotta osaa varautua mökkeilyyn oikein. Loma-asunnoisa on yleensä astiasto ja liinavaatteet, mutta näiden määrä on hyvä aina tarkistaa varauksenteon yhteydessä. Varustukset ja lähialueen harrastusmahdollisuudet on esittelysivuilla merkattu symboleilla. Aina kannattaa kuitenkin kysyä jos tuntuu että jokin asia ei ole selvä etkä löydä kohteen esittelysivulta tai kotisivuilta etsimääsi tietoa.

Loma-asunnon henkilömäärä
Vuokratessa on hyvä tarkistaa kuinka monta ihmistä loma-asuntoon saa majoitua. Kannattaa myös varmistaa, onko vierailijoiden majoittaminen sallittua.

Varaaminen
Varaamisessa kannattaa määritellä tarkasti ainakin seuraavat asiat: Vuokra-aika, vuokran suuruus ja mahdollinen ennakkomaksu, peruuttamista koskevat seikat, vuokralleantajan ja vuokraajan tiedot sekä se, mitä vuokraan sisältyy ja mitkä ovat vuokraamisen ja loma-asunnon käytön ehdot ja säännöt. Varmistu kuitenkin ensin, että vuokralleantajalla on oikeus kohteena olevaan mökkiin. Jos käytät välittäjää, on hänellä vastuu ottaa selvää asiasta.

Varaustilanteessa kannattaa ensin selvittää, mitä palveluita vuokra pitää sisällään. Varaus vahvistetaan yleensä ennakkomaksulla, johon saattaa liittyä myös toimitusmaksu. Kaikki vuokraamiseen liittyvät kuitit kannattaa säilyttää, sillä niillä voi joutua todistamaan suorituksensa perillä lomakohteessa. Useimmiten vuokraaja saa varausvahvistuksen, jossa on omistajan/vuokralleantajan yhteystiedot, tilisiirtolomake vuokran maksua varten sekä ajo-ohjeet ja avaintenvaihtopaikka.

Peruutukset ja reklamaatiot
Jos joudut perumaan varauksen, tee se riittävän ajoissa. Varausta tehdessä kannattaa aina kysyä varauksen viimeinen peruutuspäivä. Jos peruutat varauksesi liian myöhään, voit joutua maksamaan koko vuokran tai osan vuokrasta korvauksena. Mahdolliset valitukset on hyvä tehdä heti kun niiden on aihetta. Muistathan että Kuluttajansuojalakia ei sovelleta kahden yrityksen tai kahden yksityisen kuluttajan keskinäiseen kauppaan. Lisätietoa: www.kuluttajavirasto.fi

Oleskelu loma-asunnossa
Lomasi voit viettää vuokrattavassa loma-asunnossa kuin kotonasi, kunhan vain noudatat loma-asuntokohtaisia sääntöjä ja ohjeita. Useimmissa loma-asunnoissa on mökkikirja johon on koottu onnistuneeseen lomailuun liittyviä tärkeitä asioita, tietoa nähtävyyksistä ja harrastusmahdollisuuksista ym. Etukäteen on hyvä myös miettiä, mitä haluaa lomansa aikana tehdä.

Onnistunutta lomailua!

>>Siirry varaamaan mökkisi