Pyhä-Luosto

Varaa nyt parhaat ensilumen matkat Levin hangille. Hieman yli tunnin lennon päässä sinua odottaa upeat ladut. Esim. 9.-12.12.2011 Levi 3 vrk alk. 278€/hlö. Hinta sisältää Helsinki-Kittilä-Helsinki lennot ja majoituksen. Nyt suorat lennot Kittilään myös Tampereelta, Turusta ja Seinäjoelta!

Osta matka Online TravelShopista! Maksa suoraan varauksen yhteydessä netissä nettipankissa tai luottokortilla. Saat varausvahvistuksen ja sähköiset liput sähköpostiisi.

Hae vuokramökki »
Ruka-Kuusamo
| Levi | Ylläs | Luosto | Pyhä | Saariselkä | Vuokatti | kaikki kohteet

Pyhä on vakiinnuttanut paikkansa aktiivisimman hiihtoväen sydämissä arvostettu hiihtokeskuksena. Pyhältä löytää jokainen jotain ja lapsiperheiden viihtyvyyteen on panostettu paljon. Pyhätunturin alueella on saamelaisten muinaisia uhri- ja palvontapaikkoja. Lähes koko Pyhätunturin alue muodostaa vuonna 1938 perustetun kansallispuiston, joka yhdistettiin vuonna 2005 Pyhä-Luoston kansallispuistoksi.

Pyhän 12 eritasoista rinnettä ovat pituudeltaan 80-1800 m, hissejä on 7. Pyhä-Luoston alueella on hoidettua latuverkostoa noin 150 km, josta 40 km on valaistuja latuja. Suurin osa laduista soveltuu molempiin hiihtotyyleihin ja latureittien suunnittelussa on huomioitu alueen maisemalliset arvot. Päiväretki tunturista toiseen on tottuneelle hiihtäjälle mukava kokemus – paluumatkan voi halutessaan tehdä kätevästi SkiBussin kyydissä. Todellista Pyhän maastohiihtoa ovat kuitenkin laturetket upeilla Pyhätunturin luonnonladuilla!

Luoston rinteet on suunniteltu perheille sekä leppoisan laskettelun ystäville. Alueella sijaitsee kaksi laskettelukeskusta, Luosto ja Perhe-Luosto, sekä näiden yhteydessä majoitus-, ohjelma- ja virkistyspalveluja. Lampivaaran ametistikaivos liittyy olennaisesti Luoston matkailutoimintaan. Luostolla on 7 rinnettä siirtymäreitteineen, hissejä 3. Rinteiden pituudet ovat 400 – 1500 m ja korkeuserot 60 – 225 m. Hoidettua rinnealaa on yhteensä noin 7 km ja hissit kuljettavat noin 2500 henkilöä tunnissa. Perhe-Luostolla on 4 rinnettä, ankkurihissi ja street sekä noin 3 km mittainen hiihtolenkki. Pyhä-Luoston ympäristössä on yhteensä 220 km koneellisesti ylläpidettyjä latuja sekä luonnonlatuja.

Kaikki matkat Online TravelShopista

Vastaa