Web Toolbar by Wibiya
Etusivu » Costa Cruises

Costa Cruises

Costa Cruises – Euroopan parhaimipia risteilyvarustamoita. Risteily On Lomaa!

Costa Cruises on italialainen risteilyvarustamo, jonka 14 upeaa alusta risteilee kesäisin Välimerellä, Norjan vuonoilla, Itämerellä ja Kaukoidässä. Talvikaudella risteilyreittejä on muun muassa Kanarian saarille, Egyptiin ja Dubaihin sekä eri puolille Karibiaa, Etelä-Amerikkaa ja Kaukoitää. Costan aluksilla saat nauttia italialaisen keittiön antimista, eurooppalaisesta ilmapiiristä, mukavista ja kodikkaista hyteistä sekä kauniista ympäristöstä – puhumattakaan ystävällisen henkilökunnan palvelualttiudesta.

” E’ nostro piacere potervi aiutare..”

Mikä onkaan mukavampaa kuin lämpimän merituulen hively kasvoillasi hyvän kirjan viedessä matkaasi eteenpäin, tarjoilijan tuodessa välillä virvokkeita..!

”Prego!”

Tule mukaan ja nauti! – Parti e divertiti Con Costa Crociere!

Yleistä yhtiöstä

Costa Crociere

Yhtiö on perustettu vuonna 1854 perustajan omalla nimellä “Giacomo Costa fu Andrea”. Yhtiön alkutaipaleella se kuljetti kankaita ja oliiviöljyä Genovan ja Sardinian välillä. Pian erinomaisen alun jälkeen yhtiö kuljetti tavaroita ympäri maailman. Costa oli erikoistunut kuljettamaan raakaa oliiviöljyä Välimeren maista kaukomaihin. 1900-luvun alussa Costa oli asemassa, jossa se kasvatti laivastoaan. 1924 pieni höyrylaiva Ravenna kuljetti raakamateriaalia läntiselle Välimerelle ja 1928 Langano liittyi laivastoon. Kolmekymmenluvulla alkoi alusten nimeäminen perinteisesti perheen jäsenten mukaan, Federico (1931), Eugenio ja Enrico (1934), Antonietta, Beatrice ja Giacomo (1935). Toisen maailmansodan alussa yhtiöllä oli kahdeksan alusta. Ainoastaan Langano selvisi sodasta. Sodan jälkeen Costa aloitti uudestaan laivanrakennuksen ja niiden ostamisen rannikon kaupankäyntiin.
Italialaisten alusten tuhoutuminen, kasvava matkustajaliikenne, sodan jälkeinen taloudellinen lama ja siirtolaiseksi lähteminen meren toiselle puolelle vahvisti Costan perheen uskoa uuden laivaston rakentamiseen. 1947 vihittiin uusi matkustaja-alus, jossa oli ensimmäinen- ja toinen hyttiluokka. Höyryalus Maria C aloitti ensimmäisenä matkustaja-aluksena, jota pian seurasi Anna C, joka oli ensimmäinen italialainen Atlantin ylittävä matkustaja-alus sodan jälkeen.

Vuonna 1947 Giacomo Costa fu Andrea muutettiin nimeksi Linea C. Kaupalliset reitit Pohjois-Amerikkaan vihittiin käyttöön 1948, “art nouveau” tyyppisellä aluksella Maria C, joka sai pian seurakseen Luisa C:n. Vuonna 1953 Franca C avasi uudet reitit Venezuelaan ja Antilleille.

Uudet luksusalukset olivat varustettu ilmastoinnilla ensimmäisessä ja toisessa luokassa, niissä oli mukavat ja ylelliset tilat sekä moitteeton palvelu joka tarjosi vieraanvaraisuutta, mukavuutta sekä parhaita perinteisiä Välimeren herkkuja edustaen italialaista tyyliä.
Vuonna 1957 ensimmäinen Costan alus astui palvelukseen Genovan telakalta, Federico Costa.
Vuonna 1959 Costa julkisti ensimmäisen aluksen, joka oli täysin pyhitetty risteilynautinnon tuottamiseen. Alus aloitti 7 ja 14 vuorokauden risteilyillä Amerikkaan ja Karibialle. Heti 1960-luvun alussa Costa aloitti risteilyt Etelä-Amerikkaan, Brasiliaan, Uruguayhin ja Argentiinaan sekä Magellan salmelle ja Antarktikselle. Linea C:n suosio kasvoi niin suureksi, että se tilasi uuden “tulevaisuuden aluksen” Eugenio C:n.

Tästä eteenpäin aluksilla ei ollut enää virallista kolmea luokkaa, vaan ne muodostivat ensimmäisen yhden kannen aluksen, jossa oli
monia erilaisia oleskeluhuoneita ja – tiloja. Tämä oli myös suunta puhtaasti risteilyyn suuntautuvaan liiketoimintaan. Vuonna 1968 ensimmäinen yksinomaan matkustajille tarkoitettu risteilyalus Franca C aloitti myös uuden ajan lomamatkustamisen keksimällä “fly and sail” tuotekonseptin. Vuosien saatossa Linea C tuotti risteilymatkustajille monia elämyksellisiä kohteita Alaskasta Afrikkaan sekä Välimereltä Kauko-itään.

Vuonna 1986 Costa Cruises aloitti nykyisellä nimellään jatkaen perinteikästä risteilyalusten kehittämistä ja aloittamalla alusten täydellisen uusiutumisen. Vuoteen 1998 mennessä kaikki alukset oli peruskorjattu.
2000-luku toi mukanaan mm. Suomessa rakennetut Costa Atlantican ja Costa Mediterranean, jotka olivat ensimmäisiä aluksia joissa oli enemmän parvekehyttejä kuin missään aikaisemmassa risteilyaluksessa. Yli 70 % aluksien hyteistä on parvekkeellisia.

Alusten koko suureni ja vuonna 2006 Costa Concordia aloitti täysin uuden aikakauden rakennuttamalla ensimmäisenä aluksen, jossa on yli 2000 neliön Samsara Spa-kylpylä. Costa Concordian ja sen sisaraluksen, Costa Serenan kapasiteetti on 3780 matkustajaa.

2009 valmistuvat Costa Luminosa ja Costa Pacifica. Alukset on suunniteltu toteuttamaan risteilyasiakkaiden kaikki toiveet hemmottelusta hauskanpitoon. Tutustu reitteihin ja valitse mieluisesi. Tutustu uusiin aluksiin Costa Luminosa ja Costa Pacifica.