Web Toolbar by Wibiya
Etusivu » Hurtigruten

Hurtigruten

Hurtigruten tarjoaa laajan valikoiman matkoja, pohjoisen Norjan kauniilta rannikolta ja lumoavilta vuonoilta, kauas etelään Antarktiksen mahtaville, jäisille lahdille.

Kolmetoista turvallista, viihtyisää laivaa ja yli 117 vuotta osaamista merenkulusta näillä reiteillä, takaavat mahdollisuuden matkoihin, jotka ovat enemmän kuin perinteinen risteily. Astumalla laivaan teille tarjoutuu mahdollisuus tutustua lähemmin rannikon elämään, ympäristöön, luontoon ja ihmisiin lähellä ja kaukana.

NORJA

Hurtigrutenilla liikennöivät laivat ovat osa Norjan rannikon jokapäiväistä elämää. Laivareitti on pysynyt lähes samana sen perustamisesta, vuodesta 1893, asti. Sen perustehtävät ovat myös entisellään, nimittäin rahdin, postin ja paikallisten asukkaiden kuljettaminen satamasta toiseen. Golf-virran ansiosta vedet pysyvät talvellakin sulana ja laivat kulkevat ympäri vuoden aikataulun mukaan. Niitä lähtee päivittäin kaksi joka satamasta, toinen pohjoiseen ja toinen etelään. Alusta asti matkailulla on ollut tärkeä merkitys tällä reitillä. Risteilyllä matkustajat saavat vuodenajasta riippuen nauttia keskiyön auringosta, revontulista ja muista luonnonilmiöistä Norjan rannikolla. Laivamatkan yhteydessä järjestettävät retket tarjoavat mahdollisuuden saada tietoa paikallisesta historiasta ja kulttuurista.

Hurtigruten klassikko, kiertoristeily Bergenistä Kirkkoniemeen ja takaisin kestää 11 päivää. Matkan aikana poikkeamme 34 satamassa, joista pienimmissä kylissä asuu vain muutama sata ihmistä. Niissä, samoin kuin suurimmissa kaupungeissa, matkailijoilla on mahdollisuus tutustua paikalliseen elämään omatoimisesti tai retkille osallistumalla.
Matkan voi toteuttaa myös suuntaan tai toiseen kuuden päivän mittaisena Bergenistä Kirkkoniemeen tai viidessä päivässä Kirkkoniemestä Bergeniin.

Teemamatkat, joita järjestetään ympäri vuoden, on sisällytetty klassikkomme perusreittiin. Matkoja on tarjolla gastronomiaan, kulttuuriin, historiaan ja luontoon liittyen ja suosituimmat teemat toistuvat vuosittain.

Hunting The Light – Valoa metsästämässä, on oiva vaihtoehto rohkeille talvimatkailijoille. Talviaikaan laivoilla on rauhallista ja tunnelmallista matkustaa. Revontulet, siniset hetket merellä ja pohjoisen talven erityiset värit ja sävyt kaamoksen keskellä ovat kokemisen arvoisia.

GRÖNLANTI, HUIPPUVUORET JA ANTARKTIS

Norjalaisia perinteitä noudattaen viemme teidät tutkimusmatkoille Grönlantiin, Huippuvuorille ja Antarktikselle. Näillä reiteillä liikutaan eräillä maailmaan matkaamattomimmilla alueilla. Aiheen kiinnostavuutta lisäävät asiantuntijaluennot, joille voi osallistua laivalla matkan aikana. Arktisiin oloihin sopivat, erikoisvarustellut laivat ovat nykyaikaiselle tutkimusmatkailijalle turvallinen tapa tutustua näihin eksoottisiin ympäristöihin.

KOKOUS, KONFERENSSI TAI JUHLAT LAIVALLA

Laivoillamme on erinomaiset kokoustilat kaikkine palveluineen kurssien, kokousten ja konferenssien järjestämistä varten. Räätälöimme yrityksellenne tai yhdistyksellenne sopivan paketin, joihin voi liittää kiinnostavaa ohjelmaa esimerkiksi kuningasrapusafarin, lumikelkkaretken tai muita jännittäviä elämyksiä ja retkiä toivomustenne mukaan. Meillä voi myös viettää erilaisia merkkipäiviä ja juhlia, tai toteuttaa harrastuksiin liittyviä teemamatkoja upeissa maisemissa matkaten.

Hurtigrutenilla lähes kaikki on mahdollista…tervetuloa laivaan!