Web Toolbar by Wibiya
Etusivu » RCCL – Eurooppa

RCCL – Eurooppa

>> Katso Karibian risteilyt

Matkaile risteillen ja tutustu Euroopan lumoavaan monimuotoisuuteen. Eurooppa tarjoaa maisemia ja matkakohteita alkaen pohjoisen kimaltelevista jäävuorista ja vuonoista, päätyen etelän auringon paahtamiin rantoihin. Euroopassa voit tutustua samalla kauniisti polveileviin rannikkoseutuihin, vanhojen sivilisaatioiden uskomattomiin jäänteisiin, Itämeren jalokiviin ja Välimeren helmiin. Lähde mukaan Royal Caribbeanin risteilyille ja näe Euroopan aarteet.

Euroopassa voit valita 4-14 vuorokauden risteilyistä. Lue lisää risteilyesitteestämme tai ota yhteyttä matkatoimistoosi.

BARCELONA, ESPANJA
Lähde kauniiseen ja ainutlaatuiseen Barcelonaan tutustumaan elävään kulttuurihistoriaan. Barcelona tarjoaa kirjastoja, museoita ja arkkitehtonisia mestariteoksia. Näe, kuinka katutaiteilijat ja kaupustelijat kilpailevat ohikulkijoiden huomiosta Las Ramblasin paraatikadulla. Barcelonassa on myös paljon kirkkoja ja katedraaleja. Yksi niistä on Gaudin yhä keskeneräinen mestariteos La Sagrada Familia. Nauti matkallasi aidoista espanjalaista herkuista kuten Paellasta, tapaksista tai lasillisesta kuplivaa cavaa — espanjalaista kuohuviiniä.

AJACCIO, KORSIKA, RANSKA
Ajaccio sijaitsee Korsikan länsirannikolla ja tunnettu upeista rannoistaan, taivaisiin kurkottavista vuoristaan ja kauniista luonnostaan. Ajaccio tunnetaan Napoleonin syntymäpaikkana. Siellä voit astella veden äärellä, kulkea pittoreskeilla pikkukaduilla pysähtyä tunnelmallisille toreille ja aukioille.

PALMA DE MALLORCA, ESPANJA
Heti Espanjan itärannikon edustalla sijaitseva Mallorca on suurin Baleaarien saarista. Vuosien saatossa sen pääkaupungista Palma de Mallorcasta on kasvanut kansainvälinen suurkaupunki, joka tarjoaa matkailijalle suurkaupungin kaikki mahdollisuudet — shoppailumahdollisuuksia, viihtyisiä kahviloita, kulttuuria ja historiaa. Sen lisäksi kaikkialla ympärillä on kaunista luontoa ja rannikko täynnä luolia ja hiekkarantoja vuoden ympäri. Kevät- ja kesäkuukausina asukkaiden määrä kasvaa moninkertaiseksi, koska saari on yksi Euroopan suosituimpia lomakohteita.

CIVITAVECCHIA (ROOMA), ITALIA

Satamakaupunki Civitavecchia on merkittävä lähtöpaikka monille muinaisen Rooman nähtävyyksille. Rooma — ikuinen kaupunki on niin täynnä arkkitehtonisia ja historiallisia nähtävyyksiä, että niiden katseluun voisi käyttää koko ikänsä. Roomassa kannattaa käydä katsomassa ainakin Forum Romanum, Sikstiiniläiskappeli, Pantheon ja Pietarinkirkko.

KORFU, KREIKKA
Sekä tarujen hahmot että historian todelliset henkilöt Odysseuksesta Napoleoniin ovat käyneet Korfulla ja hurmaantuneet lähtemättömästi saaren luonteesta. Korfun maisemat eivät voisi olla kauniimpia. Ota päämääräksesi Achellionin palatsi, lähde autoretkelle pitkin rannikkoa ja koe Korfun upea luonto.

DUBROVNIK, KROATIA
Dubrovnik on tunnettu keskiaikaisista linnoitusvalleistaan, rikkaasta historiasta ja kulttuuristaan. Kun kuljet Strandunin kävelykatua vanhassa kaupungissa, teet samalla aikamatkan menneisyyteen — vanhoista kaduista ja historiallisista rakennuksista osa on säilynyt jopa 1200-luvulta saakka. Kaupunkia ympäröivät linnoitusvallit kätkevät sisälleen paljon nähtävyyksiä, kuten Sponzan palatsin kauniit fransiskaani- ja dominikaaniluostarit, jotka ovat epäilemättä kaupungin kauneimmat rakennukset.

KUSADASI (EFESUS), TURKKI

Tee matkaa muinaisen Kleopatran jalanjäljillä ja vieraile antiikin kiehtovimmassa palatsissa .Temppeleineen, suihkulähteineen ja seinämaalauksineen Efesus on portti menneisyyteen. Voit lähestulkoon kuulla kaksipyöräisten taisteluvaunujen kolistelevan sen marmorikivillä päällystetyillä kaduilla.

LIVORNO (FIRENZE/PISA), ITALIA

Monet pitävät Firenzeä Italian kauneimpana kaupunkina. Sen lukuisat torit ja kirkot kuten kuuluisa Tuomiokatedraali tekevät Firenzestä täydellisen paikan vain vaellella ja kuljeskella rauhassa. Firenze on renessanssin syntypaikka, ja monia sen ajan mestariteoksia, kuten Michelangelon ”David” on esillä Firenzen kahdessa merkittävimmässä museossa Uffiziassa ja Galleria dell´Accademiassa.

NAPOLI, ITALIA

Vanhan sanonnan mukaan ihmisen tulee ”Nähdä Napoli ja kuolla”. Napolissa järjestetään kiinnostavia kiertoajeluita, jotka vievät pittoreskeihin kohteisiin heti Napolin ulkopuolelle. Yksi niistä on Pompeiji, jonka tuhka ja laava peittivät tulivuorenpurkauksessa. Tragedia pysäytti hetken Roomalaista kulttuuria ja säästi sen nähtäväksi jälkipolville. Toinen vierailukohde, Sorrento yllättää kävijän rehevyydellään ja kodikkailla pikku kaduillaan.

PALERMO, SICILIA, ITALIA

Palermo sijaitsee leveässä lahdelmassa Mont Pellegrinon katveessa. Kaupunki vilisee elegantteja rakennuksia barokin ajalta ja korkealuokkaisia myymälöitä. Kaupunki on tunnettu vaikuttavasta normanniarkkitehtuuristaan. Koe Massimo-ooppera, Quattro Canti katedraali ja Kuninkaallinen palatsi. Eikä Palermosta voi lähteä vierailematta kauniilla Fontana Prettorian suihkulähteellä.

PIREUS, (ATEENA), KREIKKA

Vain puolen tunnin matkan päässä Pireuksen satamasta sijaitsee antiikin Ateena, joka on maailman jännittävin ikkuna ihmiskunnan historiaan. Lähde mukaan kierrokselle ylös Akropoliin. Ylhäältä löydät Ateenan ylpeyden, Parthenonin. Näet matkallasi kaksi Ateenan tunnetuinta teatteria, Odeonin ja Dionysoksen, joihin aikanaan mahtui 17 000 katsojaa. Plakan vanhasta kaupungista voit hankkia tuliaisesi uusklassisiin rakennuksiin avatuista matkamuistomyymälöistä. Tee retki pitkin kauniin Saronin lahden rantoja Kap Sounioniin ja vanhaan Korinttiin, missä voit iloita auringosta ja Kreikan tuhansia vuosia vanhan kulttuurin jäänteistä.

MYKONOS, KREIKKA

Mykonos on lähes maaginen, auringon paahtama saari, jota ympäröivät kristallinkirkkaat vedet. Sen maisemaa pilkuttavat perinteiset valkoisiksi maalatut talot, tuulimyllyt ja kappelit, jotka luovat kontrastin Välimeren ylle kaartuvalle kirkkaan siniselle taivaalle.

VALLETTA, MALTA

Luonnoltaan lumoavalla ja kauniilla Maltalla on kiinnostava historia. Siellä ovat vierailleet niin roomalaiset, arabit, turkkilaiset, feeniläiset kuin Pyhän Johanneksen ritaritkin. Menneisyys tulee esiin kaikkialla, siihen törmää 3000-vuotisessa Medinan kaupungissa ja Vallettan Pyhän Johanneksen katedraalissa. Malta on myös ainoa saari, jolle on myönnetty Pyhän Yrjön mitali palkintona ponnisteluissaan toisessa maailmansodassa.

VENETSIA, ITALIA

Venetsia on Adrianmeren kuningatar ja yksi maailman romanttisimmista kaupungeista. Maailmassa ei ole mitään sen kaltaista. Venetsia on täynnä nähtävää, kuten Pyhän Marcon basilika ja tori sekä Buranon ja Muranon saaret laguunin toisella laidalla. Nauti kuppi vaahtoavaa cappuccinoa Venetsian tunnetuimmassa kahvilassa Caffe Florianissa tai lasi Belliniä idyllisen Marcuksen aukion laidalla, Harry´s Barissa, missä drinkki keksittiin.

VILLEFRANCHE (NIZZA/CANNES/MONTE CARLO), RANSKA
Villefranche sijaitsee kauniilla Ranskan Rivieralla, Välimerestä nousevien vuorenhuippujen suojissa. Kaupunkia ympäröivät kimaltelevat, auringon paahtamat rannat ja vanhanaikaiset satamat. Maisemaan tuovat mausteensa punakattoiset talot. Löydä ulkokahvilat ja opiskele paikallista elämää Nizzassa tai Cannesin kaduilla kävellen. Käy Monacossa, ja tutustu sen katedraaliin, joka tunnetaan Monacon ruhtinattaren Grace Kellyn viimeisenä leposijana.