Web Toolbar by Wibiya
Etusivu » RCCL – Karibia

RCCL – Karibia

>> Katso Euroopan risteilyt

Monille Karibia edustaa maanpäällistä paratiisia. Kaikki, mitä olet nähnyt postikorteissa, on todella olemassa — kristallinkirkkaat vedet ja palmujen reunustamat valkoiset hiekkarannat. Postikorteista et voi kuitenkaan nähdä vuoden ympäri jatkuva trooppista säätä, upeaa vedenalaista elämää etkä kuulla riehakkaiden karnevaalien ääntä. Kaiken tämän voit kuitenkin itse kokea Karibian risteilyllämme.

Karibian kohteet voit valita 3-14 vuorokauden pituisista risteilyistämme. Vuonna 2009 tarjosimme Karibian alueella yli neljäkymmentä eri risteilyreittiä läntisellä, itäisellä ja eteläisellä Karibialla. Saat lisää tietoa vaihtoehdoista esitteestämme tai ottamalla yhteyttä matkatoimistoosi.

GEORGE TOWN, CAYMAN-SAARET
George Town on kaikkien Karibian kohteiden kruununjalokivi. Sen Seven Mile Beach on tunnettu yhtenä maailman parhaista uimarannoista. Rannalla voit kokeilla kaikkia mahdollisia vesiurheilulajeja vesiskoottereista purjelautailuun. Yksi suosituimmista aktiviteeteista on ollut snorkkelointiretki Stingray Cityyn. Sen elävä, merenalainen nähtävyys ovat rauskut, kun ne saapuvat Sting Ray Cityn vesille syömään ja parveilemaan.

OCHO RIOS, JAMAIKA
Jamaika oli Ian Flemingille eksoottisuutensa ja eristyneisyytensä vuoksi täydellinen paikka hänen 14 James Bond -romaaninsa kirjoittamiseen. Lähde James Bondin maailmaan ja koe Laughing Waterin rannat, missä Ursula Anders nousi vedestä ja ui Karibian Niagaraksi kutsutuissa Dunn-joen putouksissa. Käynti Dunn-joen putouksilla on kirjaimellisesti Ocho Rios -vierailun huippukohta, kun vesi vyöryy pehmeille kalkkikivitasanteille korkeimmillaan 183 metrin korkeudesta.

KEY WEST, FLORIDA
Key West on USA:n eteläisin kaupunki, mutta siellä vallitsee jo sama rentoutunut ilmapiiri kuin Karibianmeren naapurisaarilla. Karibialaisen leiman antavat paneloidut talot ja trooppinen kasvillisuus. Yksi Key Westin nähtävyyksistä on Hemingwayn talo, missä kirjailija kirjoitti osan ihailluista teoksistaan.

LABADEE, HAITI

Labadee on idyllinen paikka nauttia auringosta, maaseudusta, merestä ja raikkaista tuulista. Parasta kaikessa on, että Labadee on auki vain Royal Caribbeanin vieraille. Voit käydä käsityömessuilla, vierailla viidellä eri rannalla tai viettää päiväsi kajakilla meloen. Rannalla voit kokeilla myös liitovarjolentoa, uida tai ajella vesiskootterilla.

COZUMEL, MEKSIKO

Cozumel on täydellisen karibialainen saari, jossa voit vaellella Melecon rantabulevardeilla ja ikivanhojen linnoitusten raunioilla. Vieraile Tulumissa, joka on ainoa Maya-intiaanien rakentama rannikkokaupunki tai anna aaltojen viedä sinut nauttimaan meren aarteista: sukellus- ja snorklausmahdollisuuksia on paljon, muun muassa Jacques Costeaun tunnetuksi tekemä Palancar Reeffillä.

GALVESTON, TEXAS

Kaikki on suurta Texasissa, mutta mikään ei ole niin suurta kuin Galvestonin rennon satamakaupungin tervetulotoivotukset. Galveston on sekoitus charmia, arkkitehtuuria ja tietenkin hiekkarantoja niin kauas kuin katse kantaa. Teksasilainen vieraanvaraisuus vie sinut kauas arjen harmaudesta.

BELIZE , BELIZE

Sademetsän reunaan kasvanut kaupunki on täynnä karibialaista elämänmenoa. Lähde mukaan ohjatulle viidakkokierrokselle tai tutkimaan mayatemppeleiden ja -muistomerkkien mystistä maailmaa. Vaella upeilla rannoilla tai lähde sukeltamaan, snorklaamaan tai uimaan läntisen pallonpuoliskon pisimmälle koralliriutalle.

MONTEGO BAY, JAMAIKA

“Mo’ Bay”, kuten paikalliset sitä kutsuvat, on Jamaikan vilkkain lomakeskus. Montego Bay tarjoaa hienoja ravintoloita, jännittäviä pikkuliikkeitä ja vieraanvaraisuutta, jota voit kokea vain kuumalla Karibialla.

COSTA MAYA, MEKSIKO

Costa Maya on ovi kadonneiden kulttuurien, läpipääsemättömien sademetsien ja sinisten laguunien kiehtovaan maailmaan. Matkusta viidakon läpi kokeaksesi muinaiset mayakaupungit Chacchobe ja Kohunlich. Voit myös ajaa mönkijällä yli Yucatanin luonnonvaraisten savannien, saapuaksesi yhdelle maailman parhaiten säilyneistä salaisuuksista La Palapan syrjäiselle rannalle. Siellä voit rentoutua riippumatossa tai snorklata sen kristallinkirkkaissa vesissä.

NEW ORLEANS, LOUISIANA

New Orlans on ajaton kaupunki. Jos New Orleans olisi ihminen, se olisi taiteilija, jonka rinnassa sykkii romanttinen sydän. Lämpimät yöt, tunteiden täyttämä musiikki, maustetut ruuat, verannat ja aito vieraanvaraisuus kertovat vieraan saapuneen syvälle etelävaltoihin. New Orleans on kulttuurien sulatusuuni kreoliravintoloineen, Bourboun Streetin baareineen ja Ranskalaisen korttelin jazzklubeineen. Se on täydellinen pysähdyspaikka Royal Caribbean -risteilyllä.

NEW YORK CITY, NEW YORK (CAPE LIBERTY)
Koe maailman tunnetuimmat nähtävyydet kuten Empire State Building, Vapaudenpatsas, Keskuspuisto ja näe Broadwayn valot. New York on yksi maailman jännittävimmistä kaupungeista ja täydellinen pysähdyspaikka risteilylle.

FORT LAUDERDALE, FLORIDA
Fort Lauderdale on eloisa satamakaupunki, jolla on tarjota kilometreittäin hiekkarantoja, ostoskeskuksia ja sykkivä yöelämä. Fort Lauderdale on Floridan kultarannikon jalokivi.

COCOCAY, BAHAMASAARET

CocoCay on upea saari, jonne Royal Caribbeanin vieraat pääsevät yksinoikeudella. Vaella sen luontopoluilla, aja vesiskoottereilla pitkin kaunista rannikkoa tai ota rennosti jollain CocoCayn lukuisista valkeista hiekkarannoista.

MIAMI, FLORIDA

Miami on värikäs ja mielenkiintoinen kaupunki. Sitä ympäröivät valkoiset hiekkarannat, joissa turkoosiväriset aallot lyövät rantaan. Miami on tunnettu Art Deco -arkkitehtuuristaan — sen pastellinväriset talot henkivät menneen maailman tyyliä. Jos haluat kokea jotain villimpää, lähde Evergladesiin veneajelulle. Evergladesin soilla voit kohdata alligaattoreita, kilpikonnia ja trooppisia lintuja omassa elementissään.

NASSAU, BAHAMASAARET

Nassau on historiallinen maamerkki, jolla on tarjota upeita rantoja ja suuri valikoima harrastuksia sekä maissa että merellä. Saari on nykyään itsenäinen, mutta brittiläisen vallan muistomerkkejä on kaikkialla. Saat autenttisen oppitunnin siirtomaahistoriasta, kun lähdet hevosvaunuajelulle.

ST. JOHN’S, ANTIGUA

St. John’s, Antiguan pääkaupunki, on kiehtova kapeiden katujen muodostama labyrintti. Voit kuitenkin karata sen kiireiseltä satama-alueelta pikkukujien viehättäviin baareihin ja kotoisiin kahviloihin. Käy myös katsomassa St. Johnin katedraalin hopeisena kimaltavia torneja.

ST. THOMAS, NEITSYTSAARET, USA

St. Thomas on ollut tullivapaa satamakaupunki pasaatituulten kuljettamien kuunareiden ja klippereiden ajoista lähtien. Pääkaupunki Charlotte Amalien varastomakasiinit olivat kaupankäynnin kulta-ajalla täynnä silkkiä, kultaa ja aseita. Nyt niiden tilalla on viehättäviä pikkuliikkeitä, jotka myyvät oman aikamme aarteita.

SAN JUAN, PUERTO RICO

Pastellinväriset talot, verannat ja San Juanin kapeat kadut piirtävät vahvan vastakohdan kaupungin uudenaikaisuudelle ja loputtomalle energisyydelle. Kaupungin ulkopuolelta alkaa El Yunquen sademetsä, missä voit vieraillessasi kohdata eksoottisia lintuja ja harvinaisia kasveja.

PHILIPSBURG, ST. MARTIN

Ainutlaatuinen St. Martinin saari koostuu kahdesta itsenäisestä valtiosta. Ranskan ja Alankomaiden alueet ovat olleet erillään jo vuodesta 1648. Vaikka kummallakin saaren puolikkaalla on eri hallinto, on yhteiselo aina ollut harmonista. Alankomaalainen pääkaupunki Philipsburg on kauppaparatiisi, joka tarjoaa uskomattoman valikoiman kivettyjen pikkukatujen ja kapeiden porttikäytävien varrella sijaitsevia myymälöitä. Auringonpalvojat voivat valita mieleisensä 36 valkoisesta hiekkarannasta.

ST. BARTS

St. Bartsin pieni saari (St. Barthélemy) on hyvin elegantti ja siksi monet rikkaat ja kuuluisat ovat valinneet sieltä asuin- ja lomapaikkansa. St. Bartsilta löydät hyvät vesiurheilumahdollisuudet, kuten sukellusta, snorklausta, purjehdusta ja purjelautailua. Mutta jos haluat mieluummin lähteä ostoksille, tulet löytämään aarteita pääkaupunki Gustavian sokkeloista. Sieltä käsiesi ulottuvilla on samalla kertaa ranskalaisia viinejä, huippulaadukkaita suklaita, parfyymeja, design-vaatteita, koruja, kosmetiikkaa ja hienostunutta posliinia.

ST. KITTS

Sokeritoppamainen, nukkuva tulivuori Mt. Liamugia täyttää St. Kittsin 105 kilometrin pituisen rannikkomaiseman. Alueen plantaasit on muutettu pieniksi perhehotelleiksi. St Kittsin pääkaupunki on Bassaterre, jossa voit vaellella valkoisten siirtomaa-aikaisten talon keskellä. Talot muodostavat kahdeksankulmaisen aukion, joka on tehty Lontoon Piccadilly Circuksen mukaan. Jos haluat ihailla näköaloja, kiipeä Brimstone -kukkulan linnoitukseen. Linnoitus on Karibian alueen tärkeä historiallinen maamerkki.

CASTRIES, ST. LUCIA

St. Lucian dramaattiselle maisemalle ovat leimallisia runsaat, vehreiden metsien peittämät vuoret, tiheät sademetsät ja pehmeät hiekkarannat. Saari on yksi Karibian helmistä, joka se on tullut tunnetuksi Piton -kaksoisvuorestaan. Sen pääkaupungin Castriesin kadut ovat täynnä väriä ja elämää. Tunnelmaan kuuluvat maalaiset, jotka kantavat pääkoreissaan eksoottisia hedelmiä ja vihanneksia, joita he myyvät kaupungissa.

BRIDGETOWN, BARBADOS

Brittiläiset valloittajat rakensivat Bridgetownin, Barbadoksen pääkaupungin vuonna 1628. Asukkaat ovat ylpeitä brittiläisestä perinnöstään ja ylläpitävät vanhaa henkeä iltapäivän teekutsuilla ja krikettiotteluissa. Eloisa kaupunki ja sen kumpuilevat laaksot ja kukkulat tarjoavat monenlaista nähtävyyttä. Tee retki Harrison´s Caven hämmästyttävälle tippukiviluolalle tai vaella läpi uskomattoman kukkametsän ja Welchman Hall Gullyn.

WILLEMSTAD, CURACAO
Curacaon pääkaupunki Willemstad kuluu Karibian idyllisimpien kaupunkien joukkoon. Alankomaiden kolonialismin ajan peruja ovat kapeat talot, joiden päädyt antavat satamaan päin. Ne saavat Curacaon muistuttamaan värikästä Amsterdamia. Lähde retkelle Haton Cavesiin, löydät intiaanien ikivanhoja luolamaalauksia ja dramaattisia luolia, joissa virtaavat maanalaiset vesiputoukset.

ORANJESTAD, ARUBA
Aruban pieni saari on vain 31 kilometrin pituinen ja kymmenen kilometriä leveä. Aurinko paistaa lähes läpi vuoden. Pam Beachin ja Eagle Beachin rantoja pidetään Karibian upeimpina. Vaeltele palmujen alla viihtyisän pääkaupungin Orjanjestadin kaduilla, missä pastelliväriset talot ilahduttavat silmää. Kaupunki on täynnä Alankomaiden kolonialisminaikaista charmia ja siellä on hyvät ostosmahdollisuudet.

ST. GEORGE’S, GRENADA
Maustesaari Grenada on yksi Karibian hienoimmista satamakaupungeista. Grenada on trooppinen helmi, jonka paikallisesti viljellyt mausteet tyydyttävät kaikkein nirsoimmankin kokin maun. Muskotin, kanelin, neilikan ja muiden mausteiden tuoksu leijuu vastaan, kun kuljet St. George’s Carenagea pitkin. Katu kulkee pitkin meren rantaa ja on täynnä hienoja putiikkeja ja ensiluokkaisia ravintoloita. Koe yksi Karibian hienoimmista rannoista ja hyödynnä mahdollisuus rentoutua Grand Ansen rannan sokerinvalkoisella hiekalla.

ISLA MARGARITA, VENEZUELA

Isla Margaritaa ei suotta kutsuta Karibian helmeksi. Siellä sijaitsee yli 50 rantaa, joista osa on täysin koskemattomia. Voit ottaa aurinkoa ja uida Playa Manzanillolla ja purjelautailla suositulla Playa Paraguitolla. Ruoalla on tärkeä merkitys Isla Margaritan kulttuurissa. Siellä nautitaan äyriäisistä, trooppisista hedelmistä ja paikallisesta kahvista. Karibialaisen keittiön herkut ja hyvät shoppailumahdollisuudet löydät Porlamarista, joka on yksi alueen suurimmista kaupungeista.