Saariselkä-Inari

Saariselkä, tunturikohteiden klassikko, sijaitsee Inarin kunnassa aidon tunturiluonnon keskellä Urho Kekkosen kansallispuiston kupeessa, noin 250km Napapiiriltä ja 1070km Helsingistä pohjoiseen. Ympärillä avautuu pohjoisen Euroopan laajin tunturiylänkö, jossa luonnon puhtaus, kauneus ja tunturien hiljaisuus antavat tilaa lomanviettäjälle.

Saariselän tunturikylässä kansainvälisen hiihtokeskuksen palvelut ovat helposti saavilla kävelymatkan päässä. Maastohiihtäjille on noin 200km:n latuverkosto, josta valaistua latua on 34km. Ladut yhdistävät Saariselän ja Kiilopään tunturikeskukset. Latujen lähtöpisteeltä alkava 5 km:n mittainen ensilumen latu lumetetaan hiihtokuntoon heti pakkassään salliessa.

Laskettelurinteitä on kaikentasoisille laskettelijoille 15 kpl, joista 7 valaistua, hissejä 5 kpl. Vaikeusluokitukset vaihtelevat erittäin helpoista aina mustaan rinteeseen asti. Rinteet sijaitsevat kahdella tunturilla, Iisakkipäällä ja Kaunispäällä. Lapsille on oma turvallinen lastenrinne. Suksien ja lautojen lisäksi rinnettä alas voi viilettää myös pulkalla; Suomen pisin pulkkamäki 1200m!

Suosituimpiin talviaktiviteetteihin kuuluvat maastohiihdon ja laskettelun lisäksi moottorikelkkailu, poro- ja huskysafarit, lumikenkäily ja uutuuksina leijahiihto, lumi- ja jääkarting sekä talviajokoulut. AfterSki-rientoihin on tarjolla lappilaisen keittiön antimia, monipuolisia tapahtumia sekä tanssilattioilla viihdyttäviä huippuesiintyjiä.

Saariselkä on kiinnostava kulttuurikohde, jossa pääset tutustumaan ikivanhaan saamelaiskulttuuriin unohtamatta alueen värikästä kultahistoriaa, joka edelleen kiehtoo monia kullanhuuhdonnan muodossa. Huuhdo oma hippusi!

Varaa matkat Suomen Lomapalvelun Online TravelShopista (Paketit)

Maksa suoraan varauksen yhteydessä netissä nettipankissa tai luottokortilla. Saat varausvahvistuksen ja sähköiset liput ja voucherit sähköposti.

Vastaa