Web Toolbar by Wibiya
28/04/2014 – 16:39 | Kommentit poissa käytöstä

adasdsdasdasda asdasdasd asdasdsa dasd asdsd asd

Lue koko artikkeli »
Uutisia

Vuokramökit

Vinkkejä

Videot

Urheilu

Etusivu » Uutisia

Silakkamarkkinat valtaa jälleen Aurajoen varret

Julkaisija on 20/10/2011 – 10:56Ei kommentoitu

Perinteiset Turun Silakkamarkkinat elävöittävät Aurajoen vartta loppuviikon ajan. Markkinoille on tulossa runsaat kaksisataa myyjää. Näistä valtaosa on kalastajien, kalamyyjien tai muiden alkutuottajien käytössä.
Perinteiset Turun Silakkamarkkinat järjestetään nyt jo 33. kerran. Tapahtuma on vakiinnuttanut asemansa Helsingin Silakkamarkkinoiden kanssa yhdeksi alan tärkeimmistä markkinointitapahtumista.

- Mitään tarkkaa lukua siitä miten paljon Turun Silakkamarkkinoilla rahaa liikkuu on mahdoton sanoa. Joka tapauksessa kyse on kalastajille merkittävästä summasta, kertoo Aki Mustonen Lounais-Suomen Kalatalouskeskuksesta.

Ajan hengen mukaisesti yhä harvempi kalastaja saapuu Aurajokeen veneellä. Nyt jokeen kiinnittyy vain viisi alusta. Viime vuonna niitä oli vielä seitsemän.

- Nykyään kalaa ja jalosteita on niin paljon helpompi kuljettaa autolla, että näin on käynyt. Tärkeintä on kuitenkin, että kalastajien maapaikkojen määrä on sama kuin viime vuonna. Ylipäätään markkina-alueen kaikki myyntipaikat on varattu ennakkoon viimeistä ruutua myöten, sanoo Mustonen.

Turun Silakkamarkkinoiden erikoisuutena on jo vuosia ollut kalastusnäytöksen järjestäminen Aurajoessa. Jokaisena markkinapäivänä kello 10 Teatterisillan vieressä nostetaan koekalastusverkot. Niistä on nostettu isoja taimenen- ja lohenvonkaleita markkinakansan ihmeteltäväksi.

Turun Silakkamarkkinoilla vierailee vuosittain 80 000 – 120 000 kävijää.

>> Lisätietoa tapahtumasta

Kuva: TURKU TOURING, Matkailu- ja kongressitoimisto

YLE Turku

———–
Vinkki! Mökille? Täältä vuokramökkejä…..
———

Haluatko saada uutiset ja vinkit ensimmäisenä? Tykkää meistä Facebookissa ja vinkkaa kavereillesi


» Lähetä meille uutisvinkki, yhteistyösehdotus »

Kommentoi!

Kommentoi tähän alle tai kommentoi omalla blogisivustollasi. Voit myös tilata nämä kommentit RSS:n kautta.

Ole ystävällinen, pysy aiheessa. Ei spammia.

Voit käyttää seuraavia tageja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tämä blogi tukee Gravatareja. Jos haluat oman gravatarin, rekisteröidy tästä Gravatar.