Ylläs

Ylläs on Suomen eteläisin suurtunturi ja se sijaitsee Kolarin kunnassa Länsi-Lapissa noin 150 km napapiirin pohjoispuolella. Ylläs on monien mahdollisuuksien talvinen ihmemaa. Suomen suurimmaksi laskettelukeskukseksi kohonnut Ylläs tarjoaa takuuvarmasti jokaiselle jotakin.
Suomen laajinta rinnealuetta pitkin voit kiertää vaikka koko tunturin. Suuri hissikapasiteetti takaa sujuvat siirtymiset jonottamatta. Laskettelijan iloksi Ylläksellä toimii kaksi hiihtokeskusta mahtavine rinteineen huipun kohotessa 718m korkeuteen. Suomen laajin yhtenäinen, erinomainen latuverkosto, 330km, tarjoaa reittejä niin sunnuntai- kuin kilpahiihtäjillekin, ladunvarren palveluita ja taukopaikkoja on runsaasti. Lumetettuja rinteitä on 32:n. Kaikkiaan 61 rinteestä peräti 29 on myös valaistu, joten Ylläksellä pääsee laskemaan koko kauden monipuolisesti eritasoisilla rinteillä. Heti kauden alusta alkaen on käytössä mm. Suomen pisin valaistu rinne, 2600 metriä pitkä ”Täyspitkä”.

Suomen suurimman gondolihissin yhteydessä voit nauttia maailman ainoan saunagondolin lämpimistä löylyistä. Ylläksellä on monipuolista ohjelmatarjontaa. Vauhdikkaimpia lajeja ovat varjoliito, moottorikelkkailu sekä poro- ja huskyajelut. Rauhallisempaa ajanvietettä edustavat vaellukset islanninhevosilla ja lumikengillä sekä avantouinti. Palvelut kuten ravintolat, kaupat, ohjelmapalvelut yms. toimivat molemmilla puolin tunturia.

Ylläksen tunnelma sopii niin lapsiperheille kuin sinkuillekin, löytyy rauhallista luontoa ja letkeää meininkiä sitä etsivälle!

Varaa matkat Suomen Lomapalvelun Online TravelShopista (Paketit)

Maksa suoraan varauksen yhteydessä netissä nettipankissa tai luottokortilla. Saat varausvahvistuksen ja sähköiset liput ja voucherit sähköposti.

Vastaa